Delegacije EU u školi Trajko Stamenković

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Štefen Hudolin, obišao je u petak, 15.12.2017.godine, osnovnu školu „Trajko Stamenković“ u Leskovcu. Razlog posete bio je praćenje rezultata i održivosti projekta „Unapređenje energetske efikasnosti u osnovnoj školi Trajko Stamenković u Leskovcu, kroz energetsku obnovu objekta“, koji su finasijski podržale Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES. U poseti školi danas je bio i Grem Tindal, menadžer programa Evropski PROGRES sa svojim timom. 

Prema finansijskom izveštaju o realizaciji, ukupna vrednost projekta je 106.807,31 eura, od čega je iznos donatorskih sredstava 95000 Eura, dok je finansijsko učešće grada 11807,31 eura. Projekat je završen 25. jula 2017. godine.
Grad Leskovac predstavili su Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnika Leskovca i Bojan Tojaga, šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj sa svojim timom za realizaciju projekta. Školu je predstavila Sunčica Ilić, direktorka OŠ „Trajko Stamenković“, koja je sa svojim timom i učenicima na prigodan način predstavila poboljšane uslove za rad. Toplu dobrodošlicu uvaženom gostu iz Delegacije Evropske komisije učenici su poželeli izvođenjem Ode radosti, himne Evropske Unije.
 
Gospodin Hudolin je izrazio svoju zahvalnost na srdačnom dočeku, čestitao timu na uspešnoj realizaciji projekta i poželeo mnogo uspeha u realizaciji projekata u novim ciklusima grant programa Evropske unije.