Članci

Sajam "Zdravo, domaće, prirodno"

Autor Tomislav. Posted in Naslovna strana

Danas je u Zaječaru zvanično otvoren četvrti po redu međunarodni sajam ”Zdravo,domaće, prirodno”. Sajam je otvorio dr Vlado Kovačević, savetnik u Ministarstvu poljoprivrede uz prisustvo zvaničnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Slovenije i Rumunije. Na sajmu je prisutno preko 250 izlagača organskih proizvoda.
 
Agencija za lokalni ekonomski ravoj je uzela učešće na sajmu, gde je predstavljena Zelena zona kao najveći potencijal našeg grada za privlačenje investicija iz oblasti prehrambene industrije.
 
Predstavnice  Agencije za lokalni ekonomski razvoj su promovisale i proizvode privrednika Leskovca koji se bave proizvodnjom zdrave hrane: Fungo-jug, Strela Kljajić, Trivulesk, Moravka, Mladost, MS Fungi, Moravac i Srculence.
 
Interesovanje posetioca za proizvođače iz Leskovca i njihove brendove je bilo na visokom nivou, što je još jedna potvrda da grad Leskovac ima veliki potencijal u oblasti prehrambene industrije.
 
Na štandu  ALER-a su prisutni i predstavnici Visoke poslovne škole iz Leskovca, sa ciljem promovisanja novog studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, koji se realizuje od ove školske godine.